Lajcsi szelet
Hozzávalók:
50 dkg liszt,1 1/2 l tej, 40 dkg porcukor, 5 dkg vaj,
25 dkg margarin, 2 egész tojás, 2 kanál kakaópor,
2 kanál méz, 2 csomag vanília puding, 2 csomag puncs puding
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 db 10dkg os Party csoki, 5 dkg vaj
Tészta:
A kakaóport a mézzel 2 egész tojással, 20 dkg porcukorral, 5 dkg vajjal és a szódabikarbónával simár keverjük egy jénai tálban.Lábosban vizet forralunk, belehelyezzük a tüzálló tálat, és a masszát göz fölött 5 percig fözzük folytonos kevergetés mellett. Ezt követöen hozzákeverünk 50 dkg lisztet és egy kevés tejet. lisztezett deszkán a tésztából 5 cipót formálunk és kinyujtjuk. tepsi hátán 5 lapot sütünk belöle.
Krém:
7 dl tejjel elkészitjük a vanília pudingot ( 2 cs ) 7 dl tejjel a puncs pudingot ( 2 cs ) 25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral.Két részre osztjuk és a már kihült pudingot külön-külön habosra keverjük a cukrosmargarinnal. Ezt követöen megtöltjük a lapokat egy réteg puncs krémmel, és egy réteg vanília krémmel váltogatva. Emeletes süteményt kapunk a tetejét bevonjuk csokimázzal.
Máz:
A vajat felolvasztjuk, beletesszük az apró kockára tördelt csokidarabokat, és folytonos kevergetés mellet felolvasztjuk. Akkor jó ha folyik. A tüzröl levesszük, és a már összeállított sütemény tetején egyenletesen elkenjük. Hideg helyre tesszük.
Ezt a süteményt érdemes 1 nappal elöbb elkészíteni, mert a lapoknak puhulni kell,. Ha valaki elözö este készíti úgy is jó, mert reggelre rendszerint megpuhul.
|