Babapiskotás rakott sütemény
Hozzávalók:
Tészta: 25dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 evökanál kakaopor, ½ cspmag sütöpor, 1 kanál tejföl, 1 egész tojás
Krém: ½ l tej 6 evökanál liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 4 tojás sárgája, 1-2 doboz babapiskota, ½ dl rum
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyurjuk, két részra osztjuk. Közepesen meleg sötöben a tepsi alján egyenként összesen két tésztalapot sütünk. A ½ l tejböl a cukorral a liszttel a tojások sárgájával krémet fözünk, még langyosan hozzátesszük a margarint,jól elkeverjük. Ha kihült ismét keverjük 2-3 percig. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük, rátesszük az elözöleg cukros-rumos tejben áztatott babapiskotát. Ezután a piskótákat bevonjuk krémmel,és a krém tetejére ismét sorba rakjuk a mártott babapiskótát, ezt ismét krémmel vonjuk be! Ezt a müveletet addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A legutolsó sor krém tetejére a második lap kerül. 1 napig állni kell hagyni a hütöbe hogy az egész megpuhuljon. tortaként szeleteljük.
Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!!Nagyon finom !!!
|